Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått goda förutsättningar för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

På Aranäsgymnasiet kan du välja mellan två inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet. Beteendevetenskap eller Samhällsvetenskap med internationell profil.

Du är intresserad av samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen, av samspelet mellan individ och samhälle och hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. Du är nyfiken och har en öppen attityd till möten med andra människor.

Du får en utbildning där människan står i centrum. Vi varvar teori med roliga praktiska övningar som till exempel möjligheten att delta i ett av Sveriges största FN-rollspel. Du får också lära dig att kommunicera i tal, skrift och med hjälp av interaktiva medier. Första året läser du ett antal gemensamma kurser på programmet. På våren i årskurs ett ska du välja en inriktning. 
 
I framtiden kan du studera vidare på universitet och högskola. Du kan utbilda dig till yrken som kräver bred samhällsvetenskaplig kompetens som polis, psykolog, jurist, journalist, informatör, lärare med mera.

Nyheter
Fler nyheter