Musik

Du är musikintresserad och vill utveckla ditt kunnande  inom musikämnet. Du tycker om att spela och sjunga, vill utveckla ditt personliga utryck och vill lära dig mer om olika genrer och musikstilar. Du vill hålla många möjligheter öppna, utveckla din talang och kanske  jobba med musik i framtiden.

Du får delta i olika typer av föreställningar i samverkan med de olika inriktningarna. Du kommer att få uppleva ett flertal konserter och få erfarenheter och upplevelser inom musik, dans och teater samt konst.
Du läser flera av dina estetiska kurser på Kulturhuset Fyren och Esteten som ligger på promenadavstånd från Aranäsgymnasiet. Du får möjligheten att framträda i Kungsbacka Teater vid olika evenemang som skolan arrangerar.

Dina individuella val och programfördjupningskurser gör att du kan läsa fler teoretiska kurser och/eller fördjupa dig inom din estetiska inriktning. Estetiska programmet är ett brett program som är högskoleförberedande för såväl konstnärliga som många andra utbildningar.

I framtiden kan det Estetiska programmet leda vidare till yrken som till exempel journalist, jurist, lärare, psykolog, polis, socionom och/eller yrken inom musikområdet så som lärare eller musiker.