En scen

Teatern

I nästan tre decennier låg Kungsbacka Teater i anslutning till Elof Lindälvs gymnasium. Hösten 2006 flyttade teatern till en helt ny byggnad vid Aranäsgymnasiet, där gymnasieskolans Estetiska program också har sitt centrum.

Teatern

I nästan tre decennier låg Kungsbacka Teater i anslutning till Elof Lindälvs gymnasium. Hösten 2006 flyttade teatern till en helt ny byggnad tillsammans med Aranäsgymnasiet där gymnasieskolans Estetiska program också har sitt centrum.

Ett modernt centrum för kulturupplevelser

Teatern är ett modernt centrum för kulturupplevelser och en resurs för gymnasiets ungdomar i utvecklingen av deras artistiska drömmar och den ligger i ett arkitektoniskt spännande byggnadskomplex som 2006 belönades med prestigefyllda Kasper Salinpriset och 2007 med Kungsbacka kommuns arkitekturpris. Teatern används även för konferenser och större möten.

Byggd för både tal och musik

Akustiskt är teatern formad och utrustad så att den fungerar för såväl talteater som musikteater och konserter. Här finns också en given plats för dansens uttrycksformer. Teatern är liksom Aranäsgymnasiet ritad av arkitekt Johan Eklind på Wingårdhs Arkitektkontor i Göteborg.

Stor scenyta och fyra entréer

Teatern har 496 publikplatser och fyra entrédörrar i två olika plan. Salongen kan avdelas till 330 platser för arrangemang med färre besökare. Scenstorleken är 12 x 18 meter och för scenbelysning finns 21 motorstyrda rån och 161 lamparmaturer varav 26 rörliga, vilket möjliggör stor variation i ljussättning.

Teknik

Stora satsningar har gjorts på en modern ljus- och ljudteknik för att möta dagens krav på fullödiga föreställningar inom såväl musik och dans som talteater. Teatern är tillgänglighetsanpassad med bland annat hörslinga, hissar och platser för rullstolar.

Webbplats

Vill du få mer information om biljettköp och bokning av lokalen besök teaterns webbplats.