Fina framgångar för Aranäselever på Språkolympiaden

Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor. För fjärde året i rad tog sig elever från Aranäsgymnasiet vidare till Riksfinalen, som i år fick hållas på distans.

- Elever från Aranäsgymnasiet fick fina poäng i regionfinalen i spanska, franska, tyska, engelska och svenska, men i år var det bara de tävlande i franska, Arvid Flodin och Anton Johansson, som tog sig vidare till riksfinal. Av från början ca 33 000 deltagande elever i Sverige, placerade de sig alltså bland de allra bästa, en fantastisk bedrift bara det, säger Annie Gårdmo, språklärare på Aranäsgymnasiet.

Arvid Flodin som går Naturvetenskapligt program, och Anton Johansson som går Teknikprogrammet har båda i år läst Franska steg 4 på Aranäsgymnasiet. I Regionfinalen och Riksfinalen tävlar man i par, och det var 7 lag från hela Sverige som var med i Riksfinalen i Franska. 

- Finalen hölls i år på distans och den var oerhört jämn och spännande. Killarna hamnade tyvärr inte på prispallen, men det var en jämn match och de var inte långt ifrån det vinnande laget, mycket bra gjort, säger Annie. 

Språkolympiadens främsta syfte är bland annat att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå och att främja fördjupade kunskaper i språk. Tävlingen är ett samarbete mellan Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, It´s Learning och Mundolingue.

Läs mer om Språkolympiaden 2020