Bild på elever på Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällselever uttagna till nationell session 2021

Efter en intressant och hård debatt har fyra elever på Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhälle med internationell profil blivit uttagna till Europeiska Ungdomsparlamentets nationella session.

Vid en session sammanstrålar ungdomar med olika bakgrund och kulturer för att indelade i utskott behandla någon aktuell europeisk fråga.

Stort grattis till eleverna Teodor Edefors (SA19A), Maryam Shamloo (SA19A), Lovis Höglund (SA20A) och Nellie Ernst (SA20A) som deltog i EUP:s regionala session. Efter en fantastiskt genomförd debatt har juryn valt ut Aranäsgymnasiets delegation till den nationella sessionen som äger rum i mars 2021. 

Juryns motivering:

Det är med stor glädje vi på EUP kan informera om att Aranäsgymnasiets delegation har gått vidare till Europeiska Ungdomsparlamentet Sveriges Nationella session! Vi är mycket imponerade av hur eleverna hanterade den hastiga omställningen till det nya digitala formatet och den höga nivå de höll under sin debatt! Ett stort tack till dem och ett stort tack till lärare som förberett dem väl. Vi hälsar ett stort grattis och på återseende 2021

Vi önskar eleverna stort lycka till!