Elever som firar lucia

Se när esteteleverna bjuder på digitalt luciafirande

Nu är det återigen dags för luciafirande på Aranäsgymnasiet. Men i år blir det annorlunda – på grund av pandemin visas showen digitalt.

Det är eleverna i årskurs 2 på Estetiska programmet som ansvarar för luciaframträdandet i Kungsbacka teater. Denna gång blir föreställningen helt utan publik.

- Tidigt i höstas förstod vi inte skulle kunna genomföra Lucia på samma sätt som vanligt detta år. Först blev vi alla, både elever och lärare, besvikna eftersom vi saknar mötet med publiken, livekänslan och allt vad det innebär att jobba med en produktion på scen. Men ganska snabbt började planerna om den digitala luciaföreställningen att ta form och då vändes besvikelsen till nyfikenhet och lite kreativt härlig och spänd förväntan, säger Malin Lönroth, lärare på Estetiska programmet. 

Föreställningen spelades in i november i Kungsbacka teater och tog två dagar. 

- Vi lyckades spela in alla låtar enligt plan och har nu en fantastisk luciashow att presentera för skolans elever och personal - och alla andra som vill ta del av esteternas luciashow via sociala medier och webb, avslutar Malin. 

   

Lyssna när John på Estetiska programmet berättar om årets luciashow