Bild på pristagare

Framgångar för Aranäselever på Språkolympiaden

Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor. I riksfinalen i Malmö blev det fina framgångar för flera elever på Aranäsgymnasiet.

- Eleverna på Aranäsgymnasiet hade tagit sig vidare från regionfinalen med fina poäng i spanska, franska, tyska, engelska och svenska, en bravad bara det. Väl på riksfinalen blev konkurrensen dock för hård i vissa kategorier men en fantastisk bedrift av eleverna i svenska och spanska att placera sig så bra, säger Annie Gårdmo, språklärare på Aranäsgymnasiet. 

I tävlingen kom Björn Granelli och Malin Rask, från Naturvetenskapsprogrammet på andra plats i svenska. I kategorin spanska kom Gillis Magnusson från Naturvetenskapsprogrammet och Nicole Marchesani från Samhällsvetenskapsprogrammet på en fjärde plats. 

Språkolympiadens främsta syfte är bland annat att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå och att främja fördjupade kunskaper i språk. Tävlingen är ett samarbete mellan Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, It´s Learning och Mundolingue. 

Läs mer om Språkolympiaden 2019