Albin vidare till UF-final i Stockholm

I tisdags arrangerades den regionala UF-mässan i Halmstad. Albin Kjellman på Aranäsgymnasiet vann priset som årets säljare. Nu är Albin klar för SM-final i Stockholm 6-7 maj.

Albin Kjellman driver företaget Harens Hemmagjorda UF och utsågs i tisdags till årets säljare på den regionala UF-mässan i Halmstad. Albins affärsidé är att genom egen fruktskörd skapa och sälja unika produkter som till exempel äpplegelé och päronsirap. Albin har också samarbetat med Ica Maxi, där han har fått möjlighet att ta tillvara på frukt som annars hade gått förlorad. 

Harens Hemmagjorda UF placerade sig också på andraplats i kategorin hållbart företagande. SM i Ung företagsamhet arrangeras 6-7 maj i Stockholm.

I riksfinalen får Albin sällskap av Speak Up UF från Elof Lindälvs gymnasium som vann kategorin årets samhällsentreprenör.

Om Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag. Syftet är att skaffa sig kunskaper och erfarenheter om entreprenörskap och företagande genom praktiskt arbete. Förutom kunskaper om företagande får eleverna också erfarenheter av de olika ansvarsområdena inom ett företag och av samarbete, problemlösning, beslutsfattande och ansvarstagande.

Läs mer om Ung företagsamhet på Aranäsgymnasiet