","author":"

Simon kvalificerade sig till final i tävlingen Unga Forskare

I onsdags arrangerades semifinalen av tävlingen Unga Forskare. Hela fyra elevgrupper från Teknikprogrammet hade kvalificerat sig för deltävlingen som hölls på Universeum i Göteborg.

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning, och tävling, för gymnasiearbeten inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Tävlade med sitt gymnasiearbete

Alla elever som deltog  i semifinalen fick visa sitt gymnasiearbete i en monter under en dag samt möjlighet att diskutera sitt projekt med forskare och träffa elever från andra skolor.

Kvalificerade sig för final

Simon Täng som går i årskurs 3 på Teknikprogrammet lyckades allra bäst. Han tog sig nämligen hela vägen till finalen av Unga Forskare i slutet av mars. 

- Simon har undersökt hastigheten av en pingisboll som skjuts iväg med en vakuumkanon. Nu är han klar för finalen av Unga Forskare som hålls på Tekniska museet i Stockholm 20-23 mars, säger Lars Hanning, lärare på Teknikprogrammet.

I Stockholm kommer Simon också att få sällskap av Sara Forsberg och Malin Fuhrman från Elof Lindälvs gymnasium. Tjejerna kvalificerade sig till final genom sitt gymnasiearbete där de testat olika läkemedels renhet.