","author":"

Urban Avenue vidare till regionala UF-finalen

Under torsdagen arrangerades UF-mässan i Varberg. Teknikeleverna i Urban Avenue UF gick vidare till den regionala finalen 22 mars.

Urban Avenue UF är en av tre nominerade UF-företag i kategorin bästa hantverk. Företagets affärsidé är sälja t-shirts med unika tryck.

I regionfinalen om två veckor får Urban Avenue UF även sällskap av två företag från Elof Lindälvs gymnasium. Clara Björkberg, Rem UF, är nominerad i kategorin bästa säljare och UF-företaget Driving Flowers UF är nominerat i kategorin bästa tjänst.

Driver ett företag under ett år

UF-företagande ingår i kursen entreprenörskap. Som elev får du tillsammans med dina kamrater själv planera för, starta upp och driva ett företag under ett läsår. För närvarande kan du läsa entreprenörskap på beteendeinriktningen på Samhällsvetenskapsprogrammet och i samhällsinriktningens internationella gren i årskurs 3. På Teknikprogrammets inriktningar teknikvetenskap och design har du möjlighet att läsa entreprenörskap i årskurs 2.

Utvecklande och lärorikt

Ett UF-år är mycket utvecklande, då du behöver ta många egna initiativ och lära dig att ta kontakter utanför skolans väggar. Att driva ett UF-företag är en bra förberedelse inför det framtida livet efter gymnasiet och en bra merit att ha med sig i framtiden.