","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":"

Praktik på Zanzibar

Just nu gör åtta elever från Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet sin praktik på Zanzibar i Tanzania.

Detta är femte gången som elever från Aranäsgymnasiet gör praktik på en SOS barnby och samarbetet fortsätter att växa och utvecklas vidare. Praktiken möjliggörs genom att skolan beviljats EU-medel i form av Atlas praktik.

Under sina första dagar har eleverna fått lära känna landet, kulturen och människorna på barnhemmet. Ungdomarna från Aranäsgymnasiet kommer under sina tre veckor att få följa det program som barnhemmet utformat vilket innehåller deltagande i skola, förskola, socialt  arbete i byar, mödravård och besök på ett sjukhus.

Eleverna har alla fått äta middag i var sitt familjehem på barnhemmet vilket var en oförglömlig upplevelse för alla. Under de första dagarna har de också lärt känna ungdomar i sin egen ålder som växt upp barnhemmet. Tillsammans har de handlat, varit på matfestival och spelat gitarr och sjungit tillsammans. Eleverna berättar själva att de är väldigt tacksamma för denna praktikmöjlighet och har redan fått många nya perspektiv på livet. 

Medverkande elever i årets praktikomgång är Lotta Biörsmark, Hedvig Borgvall, Emelie Carlsson, Alexandra Lundin, Therese Ackman, Tobias Andren, Melinda Börjesson och Oliver Björk.