","author":" ","author":" ","author":" ","author":"

Natur- och teknikelever mötte framtida arbetsgivare

Under tisdagsförmiddagen arrangerades en arbetsmarknadsdag för alla elever i årskurs 3 på teknik- och naturvetenskapsprogrammen på Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet.

Utställare från både arbetsgivar- och utbildningssidan hade samlats utanför Teknikprogrammets hemvist på Aranäsgymnasiet. Förmiddagen bjöd på utställning, mingel med framtida arbetsgivare och seminarium.

Knyta kontakter

Några som såg nöjda ut med förmiddagen var Madeleine Wikman, Felicia Hallingborn Ask och Evelyn Nilsson som alla går i årskurs 3 på Aranäsgymnasiets naturvetenskapsprogram.

- Det här är en riktigt bra förmiddag där vi får veta vilka möjligheter som finns efter gymnasiet. Vi passar på att knyta kontakter och uppskattar verkligen att arbetslivet kommer hit till oss, säger Felicia Hallingborn Ask.

Madeleine Wikman håller med och berättar att hon siktar på att jobba direkt efter gymnasiet.

- Jag har varit på två föreläsningar, bland annat om hur man söker jobb och skriver sitt CV. Det gav mig många bra tips om hur jag ska göra när jag söker arbete efter studenten.

Eftertraktade på arbetsmarknaden

Lars Hanning, lärare på Aranäsgymnasiets teknikprogram, såg nöjd ut med förmiddagen och berättade att detta är andra gången som man anordnar den här typen av arbetsmarknadsdag.

- Våra elever är verkligen eftertraktade på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet. Detta är en fantastisk mötesplats mellan arbetsgivare, utbildningar och elever, och visar verkligen vilka möjligheter som finns för våra kommande studenter.

Kvalitetssäkrad utbildning

Arbetsmarknadsdagen arrangerades i samverkan mellan Teknikcollege Kungsbacka och Teknikcollege i Göteborgsregionen. På en Teknikcollege-certifierad utbildning är företagen med och har kvalitetssäkrat innehåll och upplägg så att de matchar deras behov av kompetens för framtiden. Detta gör att de som gått denna utbildning blir attraktiva att anställa. Utbildningen bygger på ett nära samarbete med både lokala och regionala företag.