","author":" ","author":" ","author":"

Yrkeseftermiddag på Naturvetenskapsprogrammet

Miljöingenjör, landskapsarkitekt eller grafisk designer. Det finns många yrken att välja på efter examen från Naturvetenskapsprogrammet.

I onsdags fick flera olika representanter från arbetslivet möjlighet att träffa sina framtida kollegor när Naturvetenskapsprogrammet på Aranäsgymnasiet bjöd in till yrkeseftermiddag.

- Initiativet till arrangemanget har kommit från eleverna själva som är nyfikna på vad det finns för möjligheter till yrken i framtiden, säger Emelie Gunnarsson, utvecklingsledare på förvaltningen för Gymnasie & Vuxenutbildning.

Under eftermiddagen fick de inbjudna representanterna hålla ett föredrag om sitt yrke och sin bransch. En av deltagarna var Mathias Pedersen som är VA-projektledare i Kungsbacka kommun.

- Vilket bra initiativ med en yrkeseftermiddag. Det är väldigt roligt att få träffa eventuella blivande medarbetare och berätta om mitt jobb och utbildning, säger Mathias.

Eleverna besökte fem olika presentationer. Dagen avslutades med ett gemensamt mingel där ungdomarna fick möjlighet att träffa andra yrkesroller som fanns på plats men också Arbetsförmedlingen, studie- och yrkesvägledare samt Naturvetarnas fackförbund.

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet är du förberedd för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik, men också inom de flesta andra områden.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet