Sommarläger med fokus på teknik

Teknikcampen är ett sommarläger för tjejer med fokus på teknik. Under fyra dagar träffades ett 20-tal högstadietjejer i årskurs 7 och 8 från olika håll i Kungsbacka kommun för att testa och skapa med teknik.

 Campen är ett koncept som genomförs inom ramen för Teknikcollege, en samverkansplattform mellan skola och näringsliv i Göteborgsregionen.

- Vi har fått mycket positiv respons på initiativet från tjejer, föräldrar och lärare, berättar en nöjd Pernilla Öhberg, koordinator för Teknikcampen i Kungsbacka.

Tre dagar i Kungsbacka

Fredag 16 juni var det gemensam kick-off med övriga Teknikcamps i regionen på Lindholmens Science Park i Göteborg. Kick-offen anordnades i samarbete med The Game Incubator. Dag 2-4 (19-21 juni) fortsatte campen i Kungsbacka med workshops i teknik på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium. Sista dagen avslutades tillsammans med lokala företag i Kungsbacka.

Syftet är att stärka tjejer

Det behövs fler kvinnor i dagens teknik- och industriföretag - de är efterfrågade! Därför satsar nu regionens företag och Teknikcollege-anslutna gymnasieskolor på Teknikcampen för att fånga in teknikintresserade tjejer, utveckla deras tekniska kompetens och hjälpa dem att finna varandra för att bli starka tillsammans.

På campen fick tjejer möjlighet att bekanta sig med teknik. Det var allt från CAD-design, 3D-printing till robotprogrammering och svetsning. Anledningen till att man satsar bara på tjejer är att flickor ofta backar undan och låter pojkarna ta över som är vana att bygga och undersöka sedan barnsben.

Linn Eriksson från Kollaskolan är en av tjejerna som sökte till årets Teknikcamp.

- Jag hörde talas om Teknikcampen förra året och har verkligen sett fram emot att få vara med i år, säger hon.

Kontakta gärna

Pernilla Öhberg
Processledare Teknikcollege Kungsbacka
0300-83 35 28
pernilla.ohberg@kungsbacka.se