","author":" ","author":"

Teknikettor inspirerades av Gnosjöandan

En tisdag i oktober åkte alla teknikelever i årskurs 1 till Gnosjö för att lära sig med om småländsk företagsamhet och klurighet.

Syftet med studieresan var bland annat att eleverna skulle få en bild av traditionell respektive modern tillverkning. På programmet stod besök på industrimuseum i Gnosjö och på de världsomspännande företagen Troax och Gårö plåt.

Gnosjöandan är en entreprenöriell anda som är känd över hela Sverige. Det unika i just Gnosjö handlar om att man kan visa upp hela den industriella resan. Från industrimuséer och deras bevarade maskiner, verktyg och produkter från förr, till dagens moderna företag.

- Förhoppningen är att eleverna har haft en trevlig och intressant dag och målet är att knyta an till dagen i olika sammanhang till exempel inom kurserna i teknik, säger Jan Eklind, lärare på Teknikprogrammet.

I kursen teknik 1 får eleverna själva designa och produktutveckla egna saker, till exempel stolar och lekredskap. I kursen ingår också att hjälpa bostadsföretaget Eksta med idéer, som nu senast Trygghetsboendet i Kolla.